- 200gr. tereyağı ( tereyağını Mehmet Zeki hocanın anneciği elleriyle yaptı. Halis muhlis köy tereyağı )
- 2 su bardağı mısır unu
- 3 su bardağı su
- Yarım kg. telli peynir ya da eritme peynir ya da yayla peyniri (beyaz peynir,lor, ezine gibi peynirleri kullanmayın.)
Tereyağı ve mısır ununu kavurmakla işe başlıyoruz. 10 dk. mısır ununun rengi dönene kadar kavuralım
Peynirleri yavaş yavaş eklemeye başlayabiliriz. Bir yandan da karıştıralım ve peynirin kuymağın içinde erimesini bekleyelim.

Peyniride ekledikten sonra kuymağı kısa bir süre kendi haline bırakabiliriz. Tereyağı üste çıkıp kendini gösterdiğinde artık yemeğe hazır hale geldi demektir.
Kuymağı kesinlikle sıcak yemenizi tavsiye ederim. Soğuduktan sonra yada ısıtıp sonra yemek gibi bir gaflette bulunmayın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder